Should You Buy A Pre-Built PC Or A Custom PC?

By CPUAgent Staff

construirea unui computer personalizat vs. cumpărarea unui computer prefabricat

PC-urile prefabricate sunt o modalitate excelentă pentru pasionații care nu sunt de computer să se bucure cu ușurință de jocurile pe PC, dar merită cu adevărat bani?

în zilele noastre, companiile din spatele lor oferă o varietate de opțiuni consumatorilor și oferă, de asemenea, capacitatea de a personalizează-ți construcția. dar vânzătorii trebuie să obțină profit și, prin urmare, trebuie să scape de unele lucruri pe care să le reducă costuri, ceea ce oferă de obicei un motiv pentru a evita cumpărarea computerului prefabricat. citiți mai departe pentru a afla de ce vă construiți propriul PC-ul personalizat este opțiunea mai bună pentru dvs.

 1. fiabilitate

un computer prefabricat poate avea hardware ieftin din cauza vânzătorului tăiat colțuri pentru a obține mai mult profit din acesta. un exemplu este unitatea de alimentare. de multe ori, sursa de alimentare care vine cu un computer prefabricat este o marcă fără nume, care este doar suficient pentru acel computer specific, care vă limitează opțiunile în cazul în care decideți să actualizați unele componente consumatoare de energie, cum ar fi ca placă video, nu menționați cât de periculoase ar putea fi.

un alt exemplu este placa de bază. ar putea fi unul ieftin, suficient pentru a-și face treaba, dar nimic mai mult, sau unul una complet personalizată de la mărcile mai puțin populare. acest lucru ar putea însemna o viteză de memorie mai mare, nici un procesor overclocking, vrms-uri proaste, puține prize pentru ventilatoare, mai puține porturi sata etc. puteți obține piese decente pentru computerul personalizat prețuri care ar putea dura pentru viitor și vă vor permite să faceți upgrade cu ușurință.

 1. mai ieftin și mai puternic

dacă faceți o construire a computerului utilizând aceleași specificații hardware ca una preconstruită, veți constata că a dvs. costă semnificativ Mai puțin. acest lucru se datorează faptului că pre-construcțiile își cresc de obicei prețurile în diferite aspecte, cum ar fi carcasa, alte estetice cum ar fi rgb, led-uri, ventilatoare suplimentare sau un ssd costisitor, dar insuficient. în timp ce ar putea avea construcții foarte frumoase sau rapide ssds, nu este atât de scump să le obții pe tine și să-ți faci propriul computer frumos. diferențele nu vor fii semnificativ și, dacă te hotărăști să economisești bani pentru estetică, poți cheltui în plus pe cele mai importante hardware cum ar fi placa video și obțineți performanțe mai bune.

să aruncăm o privire dell’s alienware aurora r11 , care poate fi personalizat după preferințele dvs. am făcut o construcție high-end prin intermediul lor site-ul web comparat apoi cu unul de-al nostru, după cum se arată mai jos:

dell’s alienware aurora r11 gaming pc

PC de jocuri personalizat # 2

 • procesor: intel i7-10700k cu răcire lichidă
 • placa de baza: placa z490 necunoscuta
 • memorie: 16gb hyperx fury 3200mhz (2x8gb, dual-channel)
 • grafică: nvidia® geforce rtx ™ 2070 super
 • hard disk: 1tb m.2 ssd
 • psu: 1000 wați
 • tastatură multi-media + mouse optic ms116aw
 • Windows 10 acasă
 • procesor: intel i7-10700k cu cooler master hyper 212 rgb black edition
 • placa de baza: msi mpg z490 gaming edge wifi
 • memorie: g.skill ripjaws v 16gb 3600mhz cl16 (2x8gb, dual-channel)
 • grafică: gigabyte rtx 2070 super windforce oc 3x
 • hard disk: crucial p1 1tb m.2 ssd
 • psu: corsair rm 750 watt 80+ aur complet modular
 • tastatura corsair k55 + harpoon combo mouse optic cu fir rgb
 • Windows 10 acasă

costul computerului alienware a fost de 1999,99 USD, în timp ce construcția noastră ne-a costat în jur de 1750 USD. nu are acele strălucitoare estetică ca R11, dar mai aveam 250 de dolari pe care îi puteam cheltui fie pentru estetica menționată, fie actualizăm placă grafică către un rtx 2080 super pentru un plus de performanță de 15-20%.

uneori, veți descoperi că este posibil să construiți un computer mai puternic, la fel de arătos ca și unul preconstruit. este mai important să cheltuiți pe o placă de bază, cpu, gpu sau ram mai bună decât pe rgb doar pentru arata.

momentele în care o prefabricare poate fi mai ieftină este atunci când mergi la versiunile de bază care costă în jur de 800 USD, deoarece piesele lor sunt cumpărate în vrac de la producători, deci pot fi vândute la prețuri mai ieftine, dar totuși câștigă vânzătorul ceva profit.

 1. ușor de actualizat

piesele utilizate în construcția personalizată a computerului sunt ca niște cărămizi lego, le puteți lua și le puteți conecta în altă parte, atâta timp cât sunt îndeplinite cerințele, cum ar fi soclul plăcii de bază. sunt realizate de companii de renume care susțin în mod regulat le cu actualizări. de exemplu, dacă ați avut o placă de bază b450 și ați dori să cumpărați una dintre viitoarele amd zen 3 cpus, trebuie doar să vă actualizați bios-ul pentru ca noul procesor să funcționeze.

de asemenea, fiecare componentă hardware dintr-un computer personalizat are propria garanție. atunci când ceva se rupe sau funcționează defectuos, puteți fie îl trimiteți înapoi utilizând garanția, fie schimbați acea parte specifică cu una nouă, spre deosebire de pre-construcțiile în care vă aflați trebuie să returnați întregul computer înapoi vânzătorului pentru a-l repara. sigur, este posibil să schimbați / actualizați piesele a unei prefabricate, dar este posibil să vă anuleze garanția.

 1. personalizare

s-ar putea să găsiți un PC prefabricat cu aspect frumos, dar propria dvs. construcție este pe deplin a dvs. pentru a vă modela în orice mod doriți. Sunt multe opțiuni pentru a selecta oferite de companii de renume. puteți cumpăra, de asemenea, de la mărcile în care vă place și în care aveți încredere. de asemenea, nu există bloatware la pachet în propriul computer.

 1. învățare și satisfacție

odată ce ați terminat în cele din urmă construcția și ați pornit-o și când veți vedea că totul funcționează conform intenției, veți face acest lucru obțineți un sentiment satisfăcător de realizare. tu ai construit-o proprii PC prin citire și învățare de la manuale de instrucțiuni, ghiduri online și videoclipuri. această experiență este foarte utilă atunci când întâmpinați o problemă și doriți pentru a depana sau când trebuie să schimbați / actualizați unele părți.

totuși, acest lucru nu înseamnă că toate computerele pre-construite sunt rele

există situații în care este mai ușor să cumperi doar un computer prefabricat, deoarece oferă unele avantaje față de construcție al tau.

 1. configurare mai rapidă

pre-construcțiile oferă cel mai rapid mod de a intra în jocurile pe computer. pur și simplu cumpărați computerul, îl conectați și începeți să jucați așa cum sunt aveți deja Windows instalat cu driverele necesare și alte programe esențiale. totuși, pot include unele bloatware pe care ați putea dori să le eliminați.

 1. Mai ușor

cu un computer prefabricat, nu trebuie să vă obosiți sau să vă murdăriți mâinile instalând hardware-ul și descoperind care merge unde. totul vine într-un singur pachet gata de utilizare care așteaptă să fie conectat servi. Nici nu trebuie să vă faceți griji că piesele sunt incompatibile.

 1. aspect unic

carcasele folosite pot fi realizate special pentru acel computer preconstruit specific și ar putea avea un aspect foarte unic pentru ei nu pot găsi în altă parte. alte părți precum răcitoarele și ventilatoarele ar putea fi și ele speciale și aranjate într-un mod creativ cu toate luminile rgb sunt sincronizate pentru un sistem unic unic.

un exemplu de calculator pre-construit bun este prețul decent Skytech archangel gaming pc , care se vinde cu prețul de 1199,99 USD și pare să aibă un pumn serios. am luat aceeași sumă de bani pentru a face o construcție similară și am reușit să îmbunătățim în continuare.

Skytech archangel gaming pc

PC de jocuri personalizat # 1

 • procesor: ryzen 5 3600
 • placa de baza: asrock b450m pro4
 • memorie: grup de echipă 16gb 3000mhz (cu un singur canal)
 • grafică: geforce rtx 2070
 • hard disk: 500 GB ssd
 • răcire: răcitor wraith, 3x ventilatoare inel rgb
 • psu: certificat de 500 wați 80+
 • tastatură gratuită + mouse la pachet
 • Windows 10 acasă
 • procesor: ryzen 5 3600
 • motherboard: asus prime b550m-a (wi-fi)
 • memorie: g.skill ripjaws v 16gb 3600mhz cl16 (2 x 8 gb, dual-channel)
 • grafică: geforce rtx 2070 armor
 • hard disk: crucial p1 1tb m.2 ssd
 • răcire: răcitor wraith, 2x ventilatoare carcasă
 • psu: 650 wați 80+ certificat bronz
 • tastatura corsair k55 + harpoon combo mouse optic cu fir rgb
 • Windows 10 acasă

diferențele apar pe toate, în afară de cpu și gpu. am ales o placă de bază socket b550 așa cum sunt mai rezistente la viitor decât b450 și sunt recomandate de amd pentru următoarea lor generație cpus (zen 3), chiar dacă plăcile de bază b450 va putea, de asemenea, să susțină procesoarele zen 3. are, de asemenea, WiFi încorporat, astfel încât nu este nevoie să obțineți un separat card / adaptor wifi. Apoi, avem 2 stick-uri de 8 GB RAM pentru un total de 16 GB, astfel încât să putem rula în dual-channel care îmbunătățește semnificativ performanța. pentru stocare, avem un SSD de 1 TB de 2 m, deoarece este mai rapid și are mai mult spațiu pentru jocurile de astăzi (privindu-vă, război modern). în cele din urmă, avem un certificat de bronz de 650 wați, peste 80 de ani psu care poate trăi cu ușurință cu noi pentru următorul upgrade gpu.

în cele din urmă, decizia este a ta

nu este un secret faptul că vânzătorii doresc să obțină un profit din bucățile lor pre-construite, dar puteți folosi oricând acest lucru bani pentru a îmbunătăți performanța și longevitatea propriei construcții, iar rezultatul final ar putea fi drastic.

dacă sunteți nou în jocurile pe PC, puteți alege un computer pre-construit decent ca început, apoi luați în considerare construirea propriului dvs. mai târziu pe. dar dacă doriți cea mai bună performanță și valoare, ar trebui să vă construiți propria bestie de joc.