Should You Buy A Pre-Built PC Or A Custom PC?

By CPUAgent Staff

bygge en tilpasset pc kontra å kjøpe en ferdigbygd pc

ferdigbygde PC-er er en fin måte for ikke-datamaskinentusiaster å nyte pc-spill, men er de virkelig verdt det penger?

i dag tilbyr selskapene bak dem en rekke alternativer til forbrukerne, og gir også muligheten til å tilpasse byggingen din. men selgerne må tjene penger, og derfor må de billigere ut på noen ting å kutte kostnader, noe som vanligvis gir grunn til å unngå å kjøpe den ferdigbygde pc-en. les videre for å finne ut hvorfor du bygger din egen tilpasset pc er det bedre alternativet for deg.

 1. pålitelighet

en ferdigbygd pc kan ha billig maskinvare på grunn av at selgeren kutter hjørner for å få mer fortjeneste ut av det. et eksempel er strømforsyningsenheten. ofte er strømforsyningen som følger med en forhåndsbygd pc et ikke-navn merke som er rettferdig nok til den spesifikke pc-en, som begrenser alternativene dine hvis du bestemmer deg for å oppgradere noen strømkrevende deler som skjermkort, ikke nevn hvor farlige de kan være.

et annet eksempel er hovedkortet. det kan være billig som er nok til å gjøre jobben sin, men ikke noe mer, eller en helt spesialbygd en fra de mindre populære merkene. dette kan bety ingen støtte for høyere minnehastighet, ingen CPU overklokking, dårlige vrms, få vifteuttak, mindre sataporter osv. du kan få anstendige deler til din tilpassede pc for lave priser som kan vare i fremtiden og som gjør det enkelt å oppgradere.

 1. billigere og sterkere

Hvis du lager en pc med de samme maskinvarespesifikasjonene som en forhåndsbygd, vil du oppdage at din koster betydelig mindre. Dette er fordi forhåndsbygninger vanligvis øker prisen i forskjellige aspekter, for eksempel saken, annen estetikk som rgb, lysdioder, ekstra vifter eller en kostbar, men utilstrekkelig SSD. mens de kunne ha veldig flotte utførelser eller raske ssds, det er ikke så kostbart å skaffe dem selv og lage din egen vakre pc. forskjellene vil ikke være betydelig, og hvis du bestemmer deg for å spare penger på estetikken, kan du bruke ekstra på det viktigste maskinvare som skjermkortet, og få bedre ytelse.

la oss ta en titt på dell’s alienware aurora r11 , som kan tilpasses etter dine preferanser. vi laget en high-end bygge gjennom deres nettstedet deretter sammenlignet med et av våre egne som vist nedenfor:

dell’s alienware aurora r11 gaming pc

spesialbygd spill-pc nr. 2

 • prosessor: Intel i7-10700k med væskekjøling
 • hovedkort: ukjent z490-kort
 • minne: 16 GB hyperx raseri 3200 MHz (2x8 GB, dual-channel)
 • grafikk: nvidia® geforce rtx ™ 2070 super
 • harddisk: 1tb m.2 ssd
 • psu: 1000 watt
 • multimedia tastatur + optisk mus ms116aw
 • windows 10 hjem
 • prosessor: Intel i7-10700k med cooler master hyper 212 rgb svart utgave
 • hovedkort: msi mpg z490 gaming edge wifi
 • minne: g.skill ripjaws v 16 GB 3600 MHz CL16 (2x8 GB, dual-channel)
 • grafikk: gigabyte rtx 2070 super windforce oc 3x
 • harddisk: avgjørende p1 1tb m.2 ssd
 • psu: corsair rm 750 watt 80+ gull fullt modulært
 • corsair k55 tastatur + harpun rgb kablet optisk musekombinasjon
 • windows 10 hjem

kostnaden til alienware-pc-en var $ 1999,99, mens bygningen kostet oss rundt $ 1750. den har ikke de lyse estetikk som r11, men vi hadde fortsatt $ 250 igjen som vi enten kunne bruke på nevnte estetikk, eller oppgradere grafikkort til en RTX 2080 super for en ekstra ytelse på 15-20%.

til tider vil du oppdage at det er mulig å bygge en kraftigere pc som er like pen som ferdigbygd en. det er viktigere å bruke på et bedre hovedkort, CPU, GPU eller RAM enn på RGB bare for utseende.

tidene hvor en forhåndsbygd kan være billigere, er når du går for inngangsnivåbygg som koster rundt $ 800 fordi delene deres blir kjøpt i bulk fra produsentene, slik at de kan selges til billigere, men likevel tjene selgeren noe overskudd.

 1. enkel å oppgradere

delene som brukes i den tilpassede PC-bygningen din er som legoklosser, du kan ta dem og plugge dem andre steder så lenge kravene er oppfylt, for eksempel hovedkortkontakten. de er laget av anerkjente selskaper som regelmessig støtter dem med oppdateringer. for eksempel hvis du hadde et b450-hovedkort og du ville kjøpe et av de kommende AMD Zen 3 cpus, du trenger bare å oppgradere bios for å få den nye CPUen til å fungere.

også hver maskinvare i en tilpasset pc har sin egen garanti. når noe går i stykker eller ikke fungerer, kan du enten send den tilbake med garantien, eller endre den spesifikke delen for en ny, i motsetning til forhåndsbygningene der du må returnere hele pc-en tilbake til selgeren for å få det løst. sikkert, det er mulig å bytte / oppgradere delene av en forhåndsbygd, men det vil sannsynligvis gjøre garantien ugyldig.

 1. tilpassbarhet

du kan finne en pen ferdigbygd pc, men din egen konstruksjon er helt din å forme på hvilken måte du vil. det er mange valg å velge mellom, tilbys av anerkjente selskaper. du kan også kjøpe fra merkene du liker og stoler på. også, det er ingen oppblåst programvare samlet i din egen pc.

 1. læring og tilfredshet

Når du endelig er ferdig med byggingen og startet den opp, og når du ser alt fungerer som det skal, vil du få en tilfredsstillende følelse av prestasjon. du har bygget din egen pc gjennom lesing og læring fra bruksanvisninger, online guider og videoer. denne opplevelsen er veldig nyttig når du støter på et problem og ønsker det for å feilsøke det, eller når du trenger å endre / oppgradere noen deler.

Dette er imidlertid ikke å si at alle ferdigbygde PC-er er dårlige

det er situasjoner der det er lettere å bare kjøpe en ferdigbygd pc, ettersom de gir noen fordeler fremfor å bygge din egen.

 1. raskere oppsett

pre-builds tilbyr den raskeste måten å komme seg inn på pc-spill. du bare kjøper PCen, kobler den til og begynner å spille som de er allerede har windows installert med de nødvendige driverne og andre viktige programmer. de kan imidlertid inneholde noen bloatware som du kanskje vil fjerne.

 1. lettere

med en ferdigbygd pc, trenger du ikke å trette deg eller skitne hendene når du installerer maskinvaren og finne ut av hvilken som går til hvor. alt kommer i en klar til bruk-pakke som venter på å bli koblet til tjene deg. trenger ikke å bekymre deg for at deler ikke er kompatible heller.

 1. unikt utseende

sakene som brukes kan være laget spesielt for den spesifikke forhåndsbygde pc-en, og kan ha et veldig unikt utseende for dem som du finner ikke andre steder. andre deler som kjølerne og viftene kan også være spesielle, og settes opp på en kreativ måte med alle rgb-lysene synkroniseres for et generelt unikt system.

et eksempel på en god forhåndsbygd pc er anstendig priset skytech erkeengel spill-pc , som selges for $ 1199,99 og ser ut til å pakke et seriøst slag. vi tok like mye penger for å lage et lignende bygg, og vi klarte fortsatt å forbedre det.

skytech erkeengel gaming pc

spesialbygd spill-pc nr. 1

 • prosessor: ryzen 5 3600
 • hovedkort: asrock b450m pro4
 • minne: teamgruppe 16 GB 3000 MHz (enkeltkanal)
 • grafikk: geforce rtx 2070
 • harddisk: 500 GB SSD
 • kjøling: wraith kjøligere, 3x RGB ring fans
 • psu: 500 watt 80+ sertifisert
 • gratis tastatur + mus buntet
 • windows 10 hjem
 • prosessor: ryzen 5 3600
 • hovedkort: asus prime b550m-a (wi-fi)
 • minne: g.skill ripjaws v 16 GB 3600 MHz CL16 (2 x 8 GB, dual-channel)
 • grafikk: geforce rtx 2070 rustning
 • harddisk: avgjørende p1 1tb m.2 ssd
 • kjøling: emballasjekjøler, 2x vifte
 • PSU: 650 watt 80+ bronsesertifisert
 • corsair k55 tastatur + harpun rgb kablet optisk musekombinasjon
 • windows 10 hjem

forskjellene dukker opp på alt annet enn cpu og gpu. vi gikk etter et b550-hovedkort som de er mer futureproof enn b450 og anbefales av amd for neste generasjons cpus (zen 3), selv om b450-hovedkort vil også kunne støtte zen 3 prosessorer. den har også innebygd wifi, så det er ikke nødvendig å få et separat wifi-kort / adapter. neste, vi har 2 pinner med 8 GB RAM for totalt 16 GB, og er derfor i stand til å kjøre i dual-channel modus som forbedrer ytelsen betydelig. for lagring fikk vi en m.2 1tb ssd ettersom den er raskere og har mer plass til dagens spill (ser på deg, moderne krigføring). endelig har vi 650 watt, 80+ bronsesertifisering psu som lett kan leve med oss ​​for neste gpu-oppgradering.

til slutt er avgjørelsen din

det er ingen hemmelighet at selgere vil tjene noe på de ferdigbygde PC-ene sine, men du kan alltid bruke det penger for å forbedre ytelsen og levetiden til din egen bygning, og sluttresultatet kan bli drastisk.

hvis du er ny innen pc-spill, kan du gå for en anstendig forhåndsbygd pc som en start, og deretter vurdere å bygge din egen senere på. men hvis du vil ha best ytelse og verdi, bør du bygge ditt eget spilldyr.