Should You Buy A Pre-Built PC Or A Custom PC?

By CPUAgent Staff

egyedi pc építése vs. előre gyártott pc vásárlása

az előre gyártott darabok nagyszerű módja annak, hogy a nem számítógépes rajongók könnyedén élvezhessék a pc-játékokat, de vajon valóban megéri-e pénz?

manapság a mögöttük álló vállalatok sokféle lehetőséget kínálnak a fogyasztóknak, és lehetőséget is kínálnak arra testreszabhatja az összeállítást. de az eladóknak profitot kell termelniük, ezért olcsóbban kell megvásárolniuk néhány dolgot költségeket, ami általában okot ad az előre gyártott pc megvásárlásának elkerülésére. olvassa tovább, hogy megtudja, miért építi sajátját az egyedi pc a jobb megoldás az Ön számára.

 1. megbízhatóság

Előre gyártott pc-nek olcsó hardvere lehet, mivel az eladó vágott a sarkához, hogy minél több profit jusson belőle. az egyik példa a tápegységet. Gyakran az előre gyártott pc-hez tartozó tápegység név nélküli márka, amely igaz elegendő az adott számítógéphez, ami korlátozza a lehetőségeket, ha úgy dönt, hogy frissít néhány energiafogyasztó alkatrészt, például mint videokártya, ne említsük, milyen veszélyesek lehetnek.

másik példa az alaplap. lehet egy olcsó, ami elég a munkájának elvégzéséhez, de semmi több, vagy egy teljesen egyedi tervezésű, a kevésbé népszerű márkáktól. ez azt jelentheti, hogy nincs nagyobb memória sebességű támogatás, nincs CPU túlhajtás, rossz vrms, kevés ventilátoraljzat, kevesebb sata port stb. azok az árak, amelyek a jövőben is tarthatnak, és lehetővé teszik a könnyű frissítést.

 1. olcsóbb és erősebb

Ha egy számítógépes összeállítást készít ugyanazokkal a hardver specifikációkkal, mint az előre gyártott, akkor azt tapasztalja, hogy a tiéd jelentősen kerül Kevésbé. az előépítők ugyanis általában különböző szempontok szerint, például a tokban vagy más esztétikában emelik árukat mint az rgb, ledek, extra rajongók vagy egy költséges, de elégtelen ssd. míg nagyon szép megjelenésűek vagy gyorsak lehetnek SSD, nem olyan drága, ha magad szerzed be ezeket, és elkészíted a saját gyönyörű pc-d. a különbségek nem legyen jelentős, és ha úgy dönt, hogy pénzt takarít meg az esztétikára, akkor többet költhet a fontosabbakra hardvert, például a videokártyát, és jobb teljesítményt érnek el.

vessünk egy pillantást dell's alienware aurora r11 , amely tetszés szerint testreszabható. csúcskategóriás építést készítettünk az ő segítségével azután a saját webhelyünkhöz képest, az alábbiak szerint:

dell’s alienware aurora r11 játék pc

egyedi gyártású gaming pc # 2

 • processzor: intel i7-10700k folyadékhűtéssel
 • alaplap: ismeretlen z490 alaplap
 • memória: 16gb hyperx fury 3200mhz (2x8gb, kétcsatornás)
 • graphics: nvidia® geforce rtx™ 2070 super
 • merevlemez: 1tb m.2 ssd
 • psu: 1000 watt
 • multimédiás billentyűzet + optikai egér ms116aw
 • windows 10 haza
 • processzor: intel i7-10700k a cooler master hyper 212 rgb fekete kiadással
 • alaplap: msi mpg z490 gaming wifi wifi
 • memória: g.skill ripjaws v 16gb 3600mhz cl16 (2x8gb, kétcsatornás)
 • grafika: gigabyte rtx 2070 super windforce oc 3x
 • merevlemez: kulcsfontosságú p1 1tb m.2 ssd
 • psu: corsair rm 750 wattos 80+ arany teljesen moduláris
 • corsair k55 billentyűzet + szigonyi rgb vezetékes optikai egér kombó
 • windows 10 haza

az alienware pc költsége 1999,99 dollár volt, míg az építésünk körülbelül 1750 dollárba került. nincsenek olyan fényesek esztétika, mint az r11, de még mindig maradt 250 dollárunk, amelyet vagy költhettünk az említett esztétikára, vagy továbbfejlesztettük grafikus kártya egy rtx 2080 super-hez, további 15-20% -os teljesítménynöveléshez.

időnként rájön, hogy lehetséges egy nagyobb teljesítményű számítógép építése, amely ugyanolyan szép, mint a előre gyártott. sokkal fontosabb, hogy jobb alaplapra, cpu-ra, gpu-ra vagy ramra költsünk, mint rgb-re, csak a kinéz.

amikor az előépítés olcsóbb lehet, amikor belép a belépő szintű építményekbe, amelyek körülbelül 800 dollárba kerülnek, mert alkatrészeit darabokban vásárolják meg a gyártóktól, így olcsóbban eladhatók, de mégis keresik az eladót némi profit.

 1. könnyen frissíthető

az egyedi pc-összeállításban használt alkatrészek olyanok, mint a lego téglák, elviheti és máshová dughatja, amíg a követelmények teljesülnek, például az alaplapi aljzat. neves cégek gyártják, amelyek rendszeresen támogatják frissítésekkel. például, ha volt egy b450-es alaplapod, és meg akartad vásárolni a közelgő amd zen 3-at cpus, csak a bios-t kell frissítenie, hogy működjön az új cpu.

továbbá az egyedi számítógép minden hardverének saját garanciája van. ha valami elromlik vagy meghibásodik, akkor megteheti vagy küldje vissza a garancia használatával, vagy cserélje ki az adott alkatrészt egy újra, ellentétben azokkal az előépítőkkel, ahol Ön tartózkodik az egész pc-t vissza kell küldenie az eladónak a javítás érdekében. az alkatrészek cseréje / frissítése lehetséges előre gyártott, de ez valószínűleg érvényteleníti a jótállást.

 1. testreszabhatóság

találhat szép megjelenésű, előre felépített pc-t, de a saját felépítése teljes mértékben a tiéd, hogy bármilyen formában alakítsd. vannak számos lehetőség közül választhat a neves vállalatok kínálatában. vásárolhat olyan márkákból is, amelyek tetszenek és amelyekben megbízik. továbbá a saját pc-jében nincs csomag a bloatware programból.

 1. tanulás és elégedettség

ha végre befejezted az összeállításodat és elindítottad, és amikor meglátod, hogy minden rendeltetésszerűen működik, meg is fogod tenni kapjon kielégítő teljesítményérzetet. megépítetted a saját pc-t olvasás és tanulás útján használati utasítások, online útmutatók és videók. ez a tapasztalat nagyon hasznos, ha valamilyen problémával találkozik és szeretné hibaelhárításhoz, vagy amikor néhány alkatrészt módosítania / frissítenie kell.

ez azonban nem jelenti azt, hogy minden előre gyártott darab rossz lenne

vannak olyan helyzetek, amikor könnyebb csak egy előre gyártott pc-t vásárolni, mivel ezek némi előnyt kínálnak az építkezéshez képest a sajátod.

 1. gyorsabb beállítás

Az előépítők a leggyorsabb módot kínálják a pc-játékba való belépéshez. csak megveszi a pc-t, bedugja és elkezd játszani, ahogy vannak már telepítve vannak a Windows a szükséges illesztőprogramokkal és más alapvető programokkal. bár tartalmazhatnak néhányat bloatware, amelyet érdemes eltávolítani.

 1. könnyebb

egy előre gyártott pc-vel nem kell fárasztania magát, vagy be kell piszkítania a kezét a hardver telepítésével és kitalálni, melyik hova megy. mindez egy, készen áll a csomagba, amely csatlakozásra vár szolgálni téged. nem kell aggódnia az alkatrészek összeférhetetlensége miatt sem.

 1. egyedi megjelenés

a használt tokokat speciálisan az adott előre gyártott számítógéphez lehet gyártani, és nagyon egyedi megjelenésűek lehetnek számukra nem talál máshol. más alkatrészek, például a hűtők és a ventilátorok is különlegesek lehetnek, és kreatív módon állíthatók be az összes rgb fény szinkronizálva van egy átfogó egyedi rendszerhez.

a jó előre gyártott pc példája a tisztességes ár skytech arkangyal játék pc , amely 1199,99 dollárért kiskereskedelmi forgalomba kerül, és úgy tűnik, komoly ütést jelent. ugyanannyit vettünk fel pénzből egy hasonló felépítéshez, és még mindig tudtunk javítani rajta.

skytech arkangyal játék pc

egyedi gyártású gaming pc # 1

 • processzor: ryzen 5 3600
 • motherboard: asrock b450m pro4
 • memória: teamgroup 16gb 3000mhz (egycsatornás)
 • grafika: geforce rtx 2070
 • merevlemez: 500gb ssd
 • hűtés: wraith hűtő, 3x rgb gyűrűs ventilátor
 • psu: 500 watt 80+ tanúsítvánnyal
 • ingyenes billentyűzet + egér csomagban
 • windows 10 haza
 • processzor: ryzen 5 3600
 • motherboard: asus prime b550m-a (wi-fi)
 • memória: g.skill ripjaws v 16gb 3600mhz cl16 (2 x 8 gb, kétcsatornás)
 • grafika: geforce rtx 2070 armor
 • merevlemez: kulcsfontosságú p1 1tb m.2 ssd
 • hűtés: wraith hűtő, 2x ház ventilátor
 • psu: 650 wattos 80+ bronz tanúsítvánnyal
 • corsair k55 billentyűzet + szigonyi rgb vezetékes optikai egér kombó
 • windows 10 haza

a különbségek mindenben megmutatkoznak, kivéve a cpu-t és a gpu-t. elmentünk egy socket b550 alaplapért, ahogy vannak több futurprobble, mint a b450, és amd ajánlja őket a következő gen-cpusukra (zen 3), annak ellenére, hogy a b450 alaplapok képes lesz támogatni a zen 3 processzorokat is. beépített wifivel is rendelkezik, így nem kell külön kapni wifi kártya / adapter. ezután 2 db 8 GB-os ramunk van, összesen 16 GB-os, így kétcsatornásak mód, amely jelentősen javítja a teljesítményt. tároláshoz kaptunk egy m.2 1 TB-os SD-t, mivel gyorsabb és több van helyet a mai játékok számára (rád nézve, modern hadviselés). végül 650 wattos, 80+ bronz minősítéssel rendelkezünk psu, amely könnyen élhet velünk a következő gpu frissítéshez.

végül a döntés az Öné

nem titok, hogy az eladók némi hasznot akarnak hozni előre gyártott darabjaikból, de ezt mindig felhasználhatja pénz saját fejlesztésed teljesítményének és élettartamának javítására, és a végeredmény drasztikus lehet.

Ha még nem ismeri a PC-játékokat, kezdeteként választhat egy tisztességesen előre elkészített pc-t, majd fontolja meg később saját fejlesztését tovább. de ha a legjobb teljesítményt és értéket akarja, akkor fel kell építenie saját játékállatát.