Should You Buy A Pre-Built PC Or A Custom PC?

By CPUAgent Staff

οικοδόμηση ενός προσαρμοσμένου υπολογιστή εναντίον αγοράς ενός προκαθορισμένου υπολογιστή

Τα προεγκατεστημένα PC είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους λάτρεις των υπολογιστών να απολαμβάνουν εύκολα παιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά αξίζουν πραγματικά το δικό σας χρήματα?

Σήμερα, οι εταιρείες πίσω τους προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών στους καταναλωτές, και παρέχουν επίσης τη δυνατότητα να προσαρμόστε το build σας. αλλά οι πωλητές πρέπει να αποκομίσουν κέρδη, και έτσι πρέπει να κάνουν φθηνά σε κάποια πράγματα που πρέπει να κόψουν κόστος, το οποίο συνήθως δίνει έναν λόγο για να αποφύγετε την αγορά του προκατασκευασμένου υπολογιστή. διαβάστε για να μάθετε γιατί χτίζετε το δικό σας το custom pc είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

 1. αξιοπιστία

Ένας προ-κατασκευασμένος υπολογιστής μπορεί να έχει φθηνό υλικό λόγω του ότι ο πωλητής κόβει τις γωνίες για να κερδίσει περισσότερο κέρδος από αυτό. ένα παράδειγμα είναι η μονάδα τροφοδοσίας. πολλές φορές, το τροφοδοτικό που συνοδεύεται από έναν προ-κατασκευασμένο υπολογιστή είναι μια επωνυμία χωρίς όνομα που είναι δίκαιη αρκετά για αυτό το συγκεκριμένο υπολογιστή, το οποίο περιορίζει τις επιλογές σας σε περίπτωση που αποφασίσετε να αναβαθμίσετε ορισμένα εξαρτήματα που καταναλώνουν ενέργεια ως κάρτα βίντεο, για να μην αναφέρουμε πόσο επικίνδυνο θα μπορούσαν να είναι.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η μητρική πλακέτα. θα μπορούσε να είναι φθηνό που αρκεί για να κάνει τη δουλειά του, αλλά τίποτα περισσότερο, ή ένα πλήρως κατασκευασμένο από τις λιγότερο δημοφιλείς μάρκες. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν υπάρχει υποστήριξη υψηλότερης ταχύτητας μνήμης, χωρίς CPU overclocking, bad vrms, λίγες υποδοχές ανεμιστήρα, λιγότερες θύρες sata κ.λπ. μπορείτε να πάρετε αξιοπρεπή ανταλλακτικά για τον προσαρμοσμένο υπολογιστή σας για χαμηλό τιμές που θα μπορούσαν να σας κρατήσουν για το μέλλον και να σας επιτρέψουν να αναβαθμίσετε εύκολα.

 1. φθηνότερο και δυνατότερο

Εάν κάνετε μια κατασκευή υπολογιστή χρησιμοποιώντας τις ίδιες προδιαγραφές υλικού με μια προκαθορισμένη, θα διαπιστώσετε ότι το δικό σας κοστίζει σημαντικά πιο λιγο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι προ-οικοδόμοι συνήθως αυξάνουν την τιμή τους σε διάφορες πτυχές όπως η περίπτωση, η άλλη αισθητική όπως rgb, leds, επιπλέον θαυμαστές ή ένα δαπανηρό αλλά ανεπαρκές SSD. ενώ θα μπορούσαν να έχουν πολύ ωραία εμφάνιση ή γρήγορα SSD, δεν είναι τόσο ακριβό να φτιάξετε αυτά τα άτομα και να φτιάξετε τον δικό σας όμορφο υπολογιστή. οι διαφορές δεν θα να είστε σημαντικοί και αν αποφασίσετε να εξοικονομήσετε χρήματα στην αισθητική, μπορείτε να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα στο πιο σημαντικό υλικό όπως η κάρτα γραφικών και κερδίστε καλύτερη απόδοση.

ας ρίξουμε μια ματιά dell's alienware aurora r11 , το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σας. κάναμε ένα high-end build μέσω του στη συνέχεια σε σύγκριση με έναν από τους δικούς μας, όπως φαίνεται παρακάτω:

Υπολογιστής παιχνιδιών alienware aurora r11 της dell

προσαρμοσμένος υπολογιστής τυχερού παιχνιδιού # 2

 • επεξεργαστής: intel i7-10700k με ψύξη υγρού
 • μητρική πλακέτα: άγνωστη πλακέτα z490
 • μνήμη: 16gb hyperx fury 3200mhz (2x8gb, dual-channel)
 • γραφικά: nvidia® geforce rtx ™ 2070 super
 • σκληρός δίσκος: 1tb m.2 ssd
 • psu: 1000 βατ
 • πληκτρολόγιο πολυμέσων + οπτικό ποντίκι ms116aw
 • windows 10 σπίτι
 • επεξεργαστής: Intel i7-10700k με ψυχρότερο master hyper 212 rgb black edition
 • μητρική πλακέτα: msi mpg z490 gaming edge wifi
 • μνήμη: g.skill ripjaws v 16gb 3600mhz cl16 (2x8gb, dual-channel)
 • γραφικά: gigabyte rtx 2070 super windforce oc 3x
 • σκληρός δίσκος: κρίσιμο p1 1tb m.2 ssd
 • psu: corsair rm 750 watt 80+ χρυσό πλήρως αρθρωτό
 • πληκτρολόγιο corsair k55 + σύνθετο οπτικό ποντίκι με καλώδιο harpoon rgb
 • windows 10 σπίτι

το κόστος του υπολογιστή alienware ήταν 1999,99 $, ενώ η κατασκευή μας κόστισε περίπου 1750 $. δεν έχει αυτά τα φωτεινά αισθητική όπως το r11, αλλά είχαμε ακόμα 250 $ που θα μπορούσαμε είτε να ξοδέψουμε για την εν λόγω αισθητική, είτε να αναβαθμίσουμε το κάρτα γραφικών σε rtx 2080 super για επιπλέον απόδοση 15-20%.

κατά καιρούς, θα διαπιστώσετε ότι είναι δυνατό να δημιουργήσετε έναν πιο ισχυρό υπολογιστή που είναι εξίσου όμορφος με τον προκατασκευασμένο. είναι πιο σημαντικό να ξοδεύετε σε μια καλύτερη μητρική πλακέτα, CPU, GPU ή RAM από το RGB μόνο για το φαίνεται.

Οι χρόνοι όπου ένα προκατασκευασμένο μπορεί να είναι φθηνότερο είναι όταν πηγαίνετε για εκδόσεις αρχικού επιπέδου που κοστίζουν περίπου $ 800 επειδή τα ανταλλακτικά τους αγοράζονται χύμα από τους κατασκευαστές, έτσι ώστε να μπορούν να πουληθούν με φθηνότερα αλλά να κερδίσουν ακόμα τον πωλητή κάποιο κέρδος.

 1. εύκολο να αναβαθμιστεί

τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στην προσαρμοσμένη κατασκευή υπολογιστή σας είναι σαν lego τούβλα, μπορείτε να τα πάρετε και να τα συνδέσετε αλλού, αρκεί το πληρούνται οι απαιτήσεις, όπως η πρίζα της μητρικής πλακέτας. κατασκευάζονται από αξιόπιστες εταιρείες που υποστηρίζουν τακτικά τους με ενημερώσεις. για παράδειγμα, εάν είχατε μια μητρική πλακέτα b450 και θέλετε να αγοράσετε ένα από τα επερχόμενα amd zen 3 cpus, χρειάζεται μόνο να αναβαθμίσετε το βιογραφικό σας για να λειτουργήσει η νέα CPU.

επίσης, κάθε κομμάτι υλικού σε έναν προσαρμοσμένο υπολογιστή έχει τη δική του εγγύηση. όταν κάτι σπάσει ή δυσλειτουργεί, μπορείτε είτε να το στείλετε πίσω χρησιμοποιώντας την εγγύηση, είτε να αλλάξετε το συγκεκριμένο μέρος για ένα νέο, σε αντίθεση με τα προ-κτίρια όπου βρίσκεστε πρέπει να επιστρέψετε ολόκληρο τον υπολογιστή στον πωλητή για να το διορθώσετε. σίγουρα, είναι δυνατή η ανταλλαγή / αναβάθμιση των ανταλλακτικών προκατασκευασμένου, αλλά αυτό ενδέχεται να ακυρώσει την εγγύησή σας.

 1. προσαρμοστικότητα

μπορεί να βρείτε έναν όμορφο προ-κατασκευασμένο υπολογιστή, αλλά η δική σας κατασκευή είναι πλήρως δική σας για να διαμορφώσετε με όποιον τρόπο θέλετε. υπάρχουν πολλές επιλογές για να επιλέξετε από αξιόπιστες εταιρείες. μπορείτε επίσης να αγοράσετε από τις μάρκες που σας αρέσουν και εμπιστεύεστε. επίσης, δεν υπάρχει ενσωματωμένο bloatware στον δικό σας υπολογιστή.

 1. μάθηση και ικανοποίηση

Μόλις ολοκληρώσετε την κατασκευή σας και την εκκινήσετε, και όταν δείτε όλα λειτουργούν όπως προορίζεται, θα το κάνετε αποκτήστε μια ικανοποιητική αίσθηση ολοκλήρωσης. έχετε φτιάξει το δικό σας τα δικά υπολογιστή μέσω ανάγνωσης και μάθησης από εγχειρίδια οδηγιών, διαδικτυακοί οδηγοί και βίντεο. αυτή η εμπειρία είναι πολύ χρήσιμη όταν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα και θέλετε για να το αντιμετωπίσετε ή όταν πρέπει να αλλάξετε / αναβαθμίσετε ορισμένα μέρη.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα προεγκατεστημένα PC είναι κακά

Υπάρχουν καταστάσεις όπου είναι πιο εύκολο να αγοράσετε έναν προ-κατασκευασμένο υπολογιστή καθώς προσφέρουν κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με την κατασκευή το δικό σου.

 1. ταχύτερη ρύθμιση

Το prebuilds προσφέρει τον γρηγορότερο τρόπο για να μπείτε σε παιχνίδια με υπολογιστή. αγοράζετε απλώς τον υπολογιστή, συνδέστε τον και αρχίστε να παίζετε όπως είναι έχετε ήδη εγκατεστημένα παράθυρα με τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης και άλλα βασικά προγράμματα. Ωστόσο, μπορεί να περιλαμβάνουν μερικά bloatware που ίσως θέλετε να καταργήσετε.

 1. ευκολότερη

με έναν προ-κατασκευασμένο υπολογιστή, δεν χρειάζεται να κουράζεστε ή να βάζετε τα χέρια σας βρώμικα κατά την εγκατάσταση του υλικού και καταλαβαίνοντας ποιο πάει. Όλα έρχονται σε ένα πακέτο έτοιμο για μετάβαση που περιμένει να συνδεθεί να σας εξυπηρετήσω. δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα μέρη που δεν είναι συμβατά.

 1. μοναδική εμφάνιση

Οι θήκες που χρησιμοποιούνται μπορεί να είναι ειδικά κατασκευασμένες για αυτόν τον συγκεκριμένο προ-κατασκευασμένο υπολογιστή και θα μπορούσαν να έχουν πολύ μοναδική εμφάνιση σε εσάς δεν μπορώ να βρω αλλού. Άλλα μέρη όπως τα ψυγεία και οι θαυμαστές θα μπορούσαν επίσης να είναι ξεχωριστά και να δημιουργηθούν με δημιουργικό τρόπο με όλα τα φώτα rgb συγχρονίζονται για ένα μοναδικό σύστημα.

Ένα παράδειγμα ενός καλώς προ-κατασκευασμένου υπολογιστή είναι η αξιοπρεπής τιμή υπολογιστής παιχνιδιού skytech archangel , το οποίο πωλείται στα 1199,99 $ και φαίνεται να έχει μια σοβαρή γροθιά. πήραμε το ίδιο ποσό χρημάτων για να φτιάξουμε μια παρόμοια κατασκευή, και μπορέσαμε ακόμα να βελτιωθούμε.

υπολογιστής παιχνιδιών skytech archangel

προσαρμοσμένος υπολογιστής τυχερού παιχνιδιού # 1

 • επεξεργαστής: ryzen 5 3600
 • μητρική πλακέτα: asrock b450m pro4
 • μνήμη: teamgroup 16gb 3000mhz (single-channel)
 • γραφικά: geforce rtx 2070
 • σκληρός δίσκος: 500gd ssd
 • ψύξη: wraith cooler, 3x ανεμιστήρες rgb
 • psu: 500 watt 80+ πιστοποιημένο
 • πακέτο δωρεάν πληκτρολογίου + ποντικιού
 • windows 10 σπίτι
 • επεξεργαστής: ryzen 5 3600
 • μητρική πλακέτα: asus prime b550m-a (wi-fi)
 • μνήμη: g.skill ripjaws v 16gb 3600mhz cl16 (2 x 8 gb, dual-channel)
 • γραφικά: geforce rtx 2070 πανοπλία
 • σκληρός δίσκος: κρίσιμο p1 1tb m.2 ssd
 • ψύξη: wraith cooler, 2x ανεμιστήρες θήκης
 • psu: 650 watt 80+ χάλκινο πιστοποιημένο
 • πληκτρολόγιο corsair k55 + σύνθετο οπτικό ποντίκι με καλώδιο harpoon rgb
 • windows 10 σπίτι

οι διαφορές εμφανίζονται σε όλα εκτός από το CPU και το GPU. πήγαμε για μια μητρική πλακέτα socket b550 όπως είναι περισσότερο futureproof από το b450 και προτείνονται από το amd για το επόμενο gen cpus (zen 3), ακόμη και αν οι μητρικές κάρτες b450 θα μπορεί επίσης να υποστηρίζει επεξεργαστές zen 3. Έχει επίσης ενσωματωμένο Wi-Fi, οπότε δεν χρειάζεται να ξεχωρίσετε κάρτα wifi / προσαρμογέα. Στη συνέχεια, έχουμε 2 ραβδιά 8gb ram για συνολικά 16gb, και έτσι μπορούμε να τρέξουμε σε διπλό κανάλι λειτουργία που βελτιώνει σημαντικά την απόδοση. για αποθήκευση, έχουμε ένα m.2 1tb ssd καθώς είναι πιο γρήγορο και έχει περισσότερα χώρος για τα σημερινά παιχνίδια (σε κοιτάζω, σύγχρονος πόλεμος). Τέλος, έχουμε πιστοποιημένο χάλκινο 650 watt, 80+ psu που μπορεί εύκολα να ζήσει μαζί μας για την επόμενη αναβάθμιση της CPU.

στο τέλος, η απόφαση είναι δική σας

δεν είναι μυστικό ότι οι πωλητές θέλουν να βγάλουν κάποιο κέρδος από τα προκαθορισμένα υπολογιστικά τους, αλλά μπορείτε πάντα να το χρησιμοποιήσετε χρήματα για τη βελτίωση της απόδοσης και της μακροζωίας της δικής σας κατασκευής, και το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι δραστικό.

εάν είστε νέοι στο gaming PC, μπορείτε να πάτε για έναν αξιοπρεπές προεγκατεστημένο υπολογιστή ως αρχή και, στη συνέχεια, να σκεφτείτε να δημιουργήσετε το δικό σας αργότερα επί. αλλά αν θέλετε την καλύτερη απόδοση και αξία, θα πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας θηρίο παιχνιδιού.