Should You Buy A Pre-Built PC Or A Custom PC?

By CPUAgent Staff

opbygning af en brugerdefineret pc vs. køb af en forudbygget pc

forudbyggede pc'er er en fantastisk måde for ikke-computerentusiaster let at nyde pc-spil, men er de virkelig dine værd penge?

i dag tilbyder virksomhederne bag dem en række muligheder for forbrugerne og giver også mulighed for at tilpas din build. men sælgerne er nødt til at tjene penge, og derfor er de nødt til at billigt ud på nogle ting at skære omkostninger, hvilket normalt giver en grund til at undgå at købe den forudbyggede pc. læs videre for at finde ud af, hvorfor du bygger din egen brugerdefineret pc er den bedre mulighed for dig.

 1. pålidelighed

en forudbygget pc kan have billig hardware på grund af, at sælgeren skærer hjørner for at få mere fortjeneste ud af det. et eksempel er strømforsyningsenheden. ofte er strømforsyningen, der leveres med en forudbygget pc, et ikke-navn-mærke, der er retfærdigt nok til den specifikke pc, hvilket begrænser dine muligheder, hvis du beslutter dig for at opgradere nogle strømforbrugende dele som videokort, ikke nævne, hvor farlige de kunne være.

et andet eksempel er bundkortet. det kunne være en billig, der er nok til at udføre sit job, men intet mere eller helt specialbygget en fra de mindre populære mærker. dette kan betyde ingen understøttelse af højere hukommelseshastighed, ingen CPU overclocking, dårlige vrms, få ventilatorstik, færre sataporte osv., du kan få anstændige dele til din brugerdefinerede pc til lave priser, der kan vare dig i fremtiden og gøre det nemt for dig at opgradere.

 1. billigere og stærkere

hvis du laver en pc-bygning ved hjælp af de samme hardwarespecifikationer som en forudbygget, vil du opdage, at din koster betydeligt mindre. Dette skyldes, at forbygninger normalt øger deres pris i forskellige aspekter, såsom sagen, anden æstetik som rgb, lysdioder, ekstra fans eller en dyr, men utilstrækkelig SSD. mens de kunne have meget flot udseende eller hurtigt ssds, det er ikke så dyrt at få dem selv og lave din egen smukke pc. forskellene vil ikke være vigtig, og hvis du beslutter dig for at spare penge på æstetikken, kan du bruge ekstra på det vigtigere hardware såsom grafikkortet og få bedre ydeevne.

lad os se på dell's alienware aurora r11 , som kan tilpasses efter dine præferencer. vi lavede en high-end build gennem deres websted sammenlignet med et af vores egne som vist nedenfor:

Dell's Alienware Aurora R11 gaming pc

specialbygget gaming pc # 2

 • processor: Intel i7-10700k med væskekøling
 • bundkort: ukendt z490-kort
 • hukommelse: 16 GB hyperx raseri 3200 MHz (2x8 GB, dobbeltkanal)
 • grafik: nvidia® geforce rtx ™ 2070 super
 • harddisk: 1tb m.2 ssd
 • psu: 1000 watt
 • multimedietastatur + optisk mus ms116aw
 • windows 10 hjem
 • processor: Intel i7-10700k med cooler master hyper 212 rgb sort udgave
 • bundkort: msi mpg z490 gaming edge wifi
 • hukommelse: g.skill ripjaws v 16 GB 3600 MHz CL16 (2x8 GB, dual-channel)
 • grafik: gigabyte rtx 2070 super windforce oc 3x
 • harddisk: afgørende p1 1tb m.2 ssd
 • psu: corsair rm 750 watt 80+ guld fuldt modulært
 • corsair k55 tastatur + harpun rgb kablet optisk mus combo
 • windows 10 hjem

alienware pc's omkostninger var $ 1999,99, mens vores build kostede os omkring $ 1750. det har ikke de lyse æstetik som r11, men vi havde stadig $ 250 tilbage, som vi enten kunne bruge på nævnte æstetik eller opgradere grafikkort til en RTX 2080 super for et ekstra boost på 15-20%.

til tider vil du opdage, at det er muligt at bygge en mere kraftfuld pc, der er lige så flot som forudbygget en. det er vigtigere at bruge på et bedre bundkort, cpu, gpu eller ram end på rgb bare til udseende.

de tidspunkter, hvor en forudbygget kan være billigere, er når du går til indgangsbygninger, der koster omkring $ 800, fordi deres dele købes i bulk fra producenterne, så de kan sælges til billigere, men stadig tjene sælgeren noget overskud.

 1. let at opgradere

de dele, der bruges i din brugerdefinerede pc-opbygning, er som legoklodser, du kan tage dem og tilslutte dem andre steder, så længe du har kravene er opfyldt, såsom bundkortstikket. de er lavet af velrenommerede virksomheder, der regelmæssigt støtter dem med opdateringer. for eksempel, hvis du havde et b450-bundkort, og du ville købe et af de kommende amd zen 3 cpus, du behøver kun at opgradere din bios for at få den nye cpu til at fungere.

også ethvert stykke hardware i en brugerdefineret pc har sin egen garanti. når noget går i stykker eller ikke fungerer, kan du enten send det tilbage ved hjælp af garantien, eller skift den specifikke del til en ny, i modsætning til de forbygninger, hvor du er er nødt til at returnere hele pc'en tilbage til sælgeren for at få det rettet. det er sikkert muligt at bytte / opgradere delene af en forudbygget, men det vil sandsynligvis annullere din garanti.

 1. tilpasses

du kan muligvis finde en pæn, færdigbygget pc, men din egen opbygning er helt din til at forme på den måde, du vil. der er mange muligheder at vælge imellem, der tilbydes af velrenommerede virksomheder. du kan også købe fra de mærker, du kan lide og stoler på. der er heller ikke nogen bloatware bundtet på din egen pc.

 1. læring og tilfredshed

når du endelig er færdig med din opbygning og startet den op, og når du ser alt fungere som beregnet, vil du få en tilfredsstillende følelse af bedrift. du har bygget din egen pc gennem læsning og læring fra instruktionsmanualer, online guider og videoer. denne oplevelse er meget nyttig, når du støder på et problem og ønsker til fejlfinding af det, eller når du har brug for at ændre / opgradere nogle dele.

Dette betyder dog ikke, at alle forudbyggede pc'er er dårlige

der er situationer, hvor det er lettere at bare købe en forudbygget pc, da de giver nogle fordele i forhold til bygning din egen.

 1. hurtigere opsætning

forbygninger tilbyder den hurtigste måde at komme ind i pc-spil på. du køber bare pc'en, tilslut den og begynder at spille som den er har allerede installeret windows med de krævede drivere og andre vigtige programmer. dog kan de indeholde nogle bloatware, som du måske vil fjerne.

 1. lettere

med en forudbygget pc behøver du ikke trætte dig selv eller få dine hænder beskidte ved installation af hardware og finde ud af, hvad der går til hvor. det hele kommer i en, klar til brug-pakke, der venter på at blive tilsluttet tjene dig. det er heller ikke nødvendigt at bekymre sig om, at dele er inkompatible.

 1. unikt udseende

de anvendte sager kan være specielt lavet til den specifikke genopbyggede pc og kunne have et meget unikt udseende for dem, som du ikke kan finde andre steder. andre dele som kølerne og ventilatorerne kunne også være specielle og indstillet på en kreativ måde med alle rgb-lysene er synkroniseret til et samlet unikt system.

et eksempel på en god forudbygget pc er den anstændigt prissatte Skytech ærkeengel gaming pc , der sælges for $ 1199,99 og ser ud til at pakke et seriøst slag. vi tog det samme beløb af penge til at lave en lignende opbygning, og vi kunne stadig forbedre dem.

Skytech ærkeengel gaming pc

specialbygget gaming pc # 1

 • processor: ryzen 5 3600
 • motherboard: asrock b450m pro4
 • hukommelse: teamgruppe 16 GB 3000 MHz (enkeltkanal)
 • grafik: geforce rtx 2070
 • harddisk: 500 GB SSD
 • køling: indpakningskøler, 3x RGB-ventilatorer
 • psu: 500 watt 80+ certificeret
 • gratis tastatur + mus bundtet
 • windows 10 hjem
 • processor: ryzen 5 3600
 • bundkort: asus prime b550m-a (wi-fi)
 • hukommelse: g.skill ripjaws v 16 GB 3600 MHz CL16 (2 x 8 GB, dual-channel)
 • grafik: geforce rtx 2070 rustning
 • harddisk: afgørende p1 1tb m.2 ssd
 • køling: indpakningskøler, 2x kuffertventilatorer
 • psu: 650 watt 80+ bronze certificeret
 • corsair k55 tastatur + harpun rgb kablet optisk mus combo
 • windows 10 hjem

forskellene vises på alt andet end cpu og gpu. vi gik efter et b550-bundkort, som de er mere fremtidssikker end b450 og anbefales af amd til deres næste gen cpus (zen 3), selvom b450 bundkort vil også være i stand til at støtte zen 3-processorer. den har også indbygget wifi, så der er ingen grund til at få en separat wifi-kort / adapter. Dernæst har vi 2 pinde på 8 GB RAM til i alt 16 GB, og vi kan derfor køre i dobbeltkanal tilstand, der forbedrer ydeevnen betydeligt. til opbevaring fik vi en m.2 1 TB SSD, da den er hurtigere og har mere plads til dagens spil (ser på dig, moderne krigsførelse). endelig har vi en 650 watt, 80+ bronze certificeret psu, der let kan leve med os til den næste gpu-opgradering.

i sidste ende er beslutningen din

det er ingen hemmelighed, at sælgere vil tjene noget på deres forudbyggede pc'er, men det kan du altid bruge penge til at forbedre ydeevnen og levetiden for din egen build, og slutresultatet kan være drastisk.

hvis du er ny inden for pc-spil, kan du gå til en anstændig forudbygget pc som en start, og overvej derefter at opbygge din egen senere på. men hvis du vil have den bedste ydeevne og værdi, skal du opbygge dit eget spildyr.